Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255
Disaster relief Chilaweni village / Noodhulp in Chilaweni | Operatie Africa

Disaster relief Chilaweni village / Noodhulp in Chilaweni

Posted by on January 28, 2015

(for english scroll down)

Goedemorgen lieve familie en vrienden,

Hier weer een update vanuit Blantyre. Na een droge week, is de regen weer terug maar gelukkig niet meer zo hevig. Elke dag een stevige tropische onweersbui, maar geen dagenlange regen en cyclonen meer, gelukkig.
We zijn zo blij en dankbaar dat we tot zover 140 gezinnen hebben kunnen helpen met een noodpakket bestaande uit, voedsel items, warme dekens en plastic sheets en waar nodig water purificatie voor veilig drinkwater! Namens Chilaweni village, Baluti village en Nancholi area, heel hartelijk dank voor jullie support! Het raakt de mensen diep, dat mensen van heel ver weg om hen geven en met hen meeleven!
Tja, een noodpakket is een leuke gift, maar geen oplossing. We hopen nu voorzichtig meer te focussen op de lange termijn plannen. We hebben in de afgelopen weken veel mensen, ouderen en gezinnen ontmoet die alles kwijt zijn. Zo ontmoette we afgelopen zaterdag een moeder met 5 kinderen. Hun hele huis, op een klein stukje binnenmuur na, is volledig ingestort. Ze hadden geen slaapplaats meer. Gelukkig boden meerdere dorpsbewoners tijdelijke slaapruimte aan, maar hierdoor is het gezin nu opgesplitst over verschillende andere huizen. U begrijpt, dit gezin heeft een nieuw huis en thuis nodig!
Ook ontmoette we een oudere man, zonder enige familie. Alles wat hij hier op aarde bezat was zijn huis. Dit huis is nu bijna volledig ingestort. De man is zo hopeloos dat hij op zoek gaat naar werk… stelt u zich voor, je bent 80 jaar, hebt niet meer dan de kleding die je aan hebt en een matras, je loopt krom door een vergroeide rug en je moet op zoek naar werk om in leven te blijven. U begrijpt, ook deze man heeft een nieuw huisje nodig. En zo zijn er nog veel meer schrijnende verhalen.

Met hulp van dorpsoudsten en veldwerkers hopen we de hardst getroffen families te selecteren en zodra het regenseizoen ten einde loopt, met hen en een jongerengroep van de kerk, nieuwe huizen te bouwen. Maar hier is veel geld voor nodig. De dorpsbewoners zorgen zelf voor de bakstenen, en voor het gras voor de daken, maar er is goed cement nodig en stevige balken om te voorkomen dat de huizen volgend jaar weer instortten.
Een zak cement kost ongeveer 14 euro. We hopen zo snel mogelijk een totale begroting rond te hebben.

Hieronder wat foto’s van de outreach van afgelopen zaterdag in Chilaweni village

Dear Familiy and friends,
Another update from Blantyre. After a dry week, the rain has returned but not so heavy. A heavy tropical storm everyday, but no continous rains!!!
We’re so happy and grateful that so far we’ve been able to help 140 families. We’ve provided them with disaster relief in the form of food items, warm blankets and plastic sheets. On behalf of Chilaweni village, Balute village and Nancholi area, thank you so much. The people are overwhelmed that people from so far away care about them and are willing to help them.

Disaster relief is a blessing, but it’s not a solution. A lot of people, elderly and families have lost everything. We’re trying to shift our focus now to more long term solutions.
We met an elderly man who has no direct family. All he owned was his own house. And his house is now almost collapsed and his stored food is destroyed. He’s so desparate that he’s looking for a job to sustain himself… can you imaginge, you’re 80 yr old, all you have is the clothes you’re wearing and your matrass, you’re back is deformed and now you’ve to look for a job to stay alive…
We also met a mother with 5 childre who lost their complete house, only a small piece of the inner wall remained standing.
You understand, these people need a new house and home. But this costs a lot of money.
With the help of the village chief, village leaders and the fieldofficers we’ll be targetting the most needy families. As soon as the raining season comes to an end, we’ll start rebuilding houses together with the community and the youth group from the church. The community will provide the bricks and the grass for the roofs, but we’ll have to provide the cement and wood as that is unaffordable for the people. The aim is to build strong houses that won’t fall again when another disaster hit. One bag of cement cost 14 euro’s. We hope to come up with a total budget soon.
The pictures are an impression of last Saturday’s outreach at Chilaweni village.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>