Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255
It’s all about a HOME | Operatie Africa

It’s all about a HOME

Posted by on February 19, 2015

(for English, scroll down)

Een THUIS is meer dan een HUIS. Veel mensen hier in Malawi zijn niet alleen hun HUIS verloren, maar ook hun THUIS. Families zijn opgesplitst nadat hun huis ingestort is, anderen wonen met meerdere gezinnen in een opvang kamp, in grote tenten, in scholen, in kerken of in community gebouwen. De regen heeft niet alleen hun huis beschadigd, maar ook hun familie leven is overhoop gegooid.
2 weken geleden zijn we voor het verstrekken van noodhulp naar Goliat village gereisd, ongeveer 45 min buiten Blantyre. Ook hier troffen we dezelfde beelden aan: huizen gedeeltelijk of geheel ingestort en families dakloos. We hebben opnieuw 30 gezinnen kunnen helpen. Naast onze hulpgoederen: dekens, plastic, maismeel en pap, konden we deze keer ook suiker uitdelen. De Suiker Maatschappij van Malawi, Illovo had 150kg suiker gedoneerd en Mabel, ons contact persoon met het dorp had plastic emmers en borden meegebracht.

Zelf hebben wij sinds 3 weken ook een nieuw huurhuis dat we THUIS kunnen noemen. Het is een kleiner huisje, maar het ligt buiten de stad en op een heerlijke grote compound met veel groen. Elke dag zien we aapjes van boom naar boom slingeren en elke ochtend worden we gewekt door de vogels die hun loflied zingen!
Wat zijn we gezegend! “Tel uw zegeningen, tel ze één voor één”

A HOME is more than a HOUSE. A lot of people in Malawi have not only lost their houses, they also lost their HOMES. For over a month now, families have been split, and other families are living with different families together in camps, in tents, in schools, in churches or in community buildings. The rain has not only destroyed their houses, it also disrupted their family life.
2 weeks ago we went on a another disaster relief trip. This time we visited Goliat village, about 45 min drive from Blantyre. The situation is pretty similar to the other places we visited and the stories are the same. We were able to help another 30 families! Besides our relief items: blankets, plastic sheets, maize flour and porridge, we also received a donation of 150kg of sugar from the sugar Company in Malawi, Illovo. And Auntie Mabel, our contact with Goliat village brought buckets and plastic plates for the families.
See pictures above.

We also moved into a new house 3 weeks ago, a house we can call HOME! It’s a smaller house, but very cosy and on a beautiful big green compound. There are a lot of trees and everyday we see monkeys playing in the trees and on the ground and every morning the birds wake us up with their early praise songs!
We’re blessed. “Count your blessings, count them one by one”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>