Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255
Nieuwe uitdagingen / new challenges | Operatie Africa

Nieuwe uitdagingen / new challenges

Posted by on March 19, 2015

(for English, scroll down)
Sinds begin Februari werk ik niet langer voor Joshua Orphan and Community Care. Vanwege misverstanden, mismanagement, en onenigheden kon ik mijn werk met hen helaas niet langer voortzetten.
Maar, stil zitten zit er niet in…. We hebben ondertussen al 2 nieuwe mobiele klinieken opgezet en in april hopen we een 3de kliniek in het zuiden van Malawi, in Chikwawa te starten. De nieuwe klinieken zijn opgezet in samenwerking met de dorpsoudsten en met de locale gezondheidswerkers. De klinieken zijn nu niet langer alleen voor kinderen, maar voor iedereen in de community. In Chilaweni was de opkomst zo groot, (meer dan 200 patienten), dat we genoodzaakt zijn de kliniek te splitsen; de ene week voor de volwassenen en de andere week voor de kinderen. Tijdens ons eerste bezoek kwamen er alleen al 144 kinderen!!!
De nood is groot, te meer daar de plaatselijke gezondheidscentra nauwelijks tot geen belangrijke medicijnen op voorraad hebben en dus bijna iedereen naar huis gestuurd wordt met paracetamol…
Mensen in Chilaweni moeten ong een halve dag lopen naar de dichtstbijzijnde gezondheidscentrum (openbaar vervoer is hier niet).
Ook hebben we met hulp van een bevriende apotheek onze diensten voor de communities uit kunnen breiden. Zo bieden we nu ook hulp voor hoge bloeddruk patiënten, patiënten met serieuze huidinfecties en patiënten met geïnfecteerde wonden. Di betekend dat we nu meer mensen ter plekke kunnen helpen en we minder patiënten door hoeven te verwijzen (geen lange afstanden en lange wachttijden meer voor hen)! Wat een zegen!

enkele foto’s van de laatste gezondheidslessen in EHBO / some pictures of the First Aid lessons.

Since the beginning of Febr I’m no longer working for the Joshua Organisation. Due to some serious issues I had with the management and the office, I felt it was time to leave. But… no time to sit still.
We have already started 2 new mobile clinics and in April we hope to start a 3rd one in the south of Malawi, in Chikwawa. The new mobile clinics have been set up with the assistance and consent of the village chiefs and the local health authorities. The clinics will no longer be focused on children only, but on the community as a whole. During our first visit in Chilaweni community, the attendance was overwhelming, almost too much. During this first visit more than 200 ppl attended the clinic, of which 144 children! The community suggested we should split the clinic; one week for adults and one week for children. And that’s exactly what is happening now. We’re also providing Health and Hygiene teaching session every week.
The need is really big, especially as the local health facilities have hardly any important medicines like antibiotics, anti malarials, anti hypertensives etc in stock. Most patients are send home on paracetamol…. And the people from Chilaweni have to walk half a day to get to their nearest by health center (there is no public transport ).
With the help of a pharmacy friend have we also been able to improve our services to the community. We now also offer help for patients suffering from High bloodpressure, patients with wide spread serious skin infection and patients with infected wounds. This means we can help more patients immediately and have to refer less patients (which safe them a long walk and a long wait). What a blessing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>