Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255
Honger in Malawi | Operatie Africa

Honger in Malawi

Posted by on December 10, 2015

De maand December is begonnen! En voor velen van ons is dit een feestmaand. Een maand waarin we de geboorte van Jezus vieren en herdenken, tijd doorbrengen met familie, een tijd waarin we elkaar cadeautjes geven, elkaar het goede wensen én genieten van heerlijke maaltijden!

Helaas voor veel mensen in Malawi is er niet echt sprake van een feeststemming. Na de overstromingen begin dit jaar hebben we nu te maken met extreme droogte en extreem hoge temperaturen (35-45 graden Celsius). Door de overstromingen en de droogte, hebben we nu te maken met honger. Meer en meer mensen kunnen met moeite 1 maaltijd per dag op tafel zetten. Tijdens onze klinieken in de communities, krijgen we ook steeds meer te maken met de gevolgen van honger. Kinderen die steeds meer ondervoed raken en gezinnen, families die maar 1 keer in de 2-3 dagen een maaltijd hebben. Hierdoor zijn de mensen ook veel vatbaarder voor allerlei infecties en ziektes. Veel mensen kampen met diarree, uitdroging en hoofdpijn. Door deze extra stress kampen ook veel ouderen met hoge bloeddruk en door ondervoeding reageren ze nauwelijks op de medicijnen.
Op dit moment helpen we 8 families die al vanaf begin Okt 1 nauwelijks voedsel hebben. Het gaat hierbij om een ouder echtpaar, een weduwe met 6 kleinkinderen en 6 één-ouder gezinnen. Met hulp van onze lokale veldwerker zorgen we voor mais en bonen. Maar er zijn nog zoveel meer families die niet of nauwelijks te eten hebben. De nood is zo groot en dit is voor ons ook een moeilijk dilemma. Wie help je wel, wie niet… Je wilt iedereen helpen, maar dat gaat helaas niet… heel verdrietig.
Veel gezinnen overleven op dit moment op gekookte groene mango’s. En dit leidt in veel gevallen weer tot diarree, vooral bij kinderen.

Ook op het NOS journaal vorig weekend was er even aandacht voor de honger in Malawi. Zie onderstaande link. Het nieuwsitem over Malawi begint vanaf 7:48min.
http://nos.nl/uitzending/10885-nos-journaal.html

Normaal gesproken zou het regenseizoen en dus het plant seizoen voor de nieuwe oogst nu al begonnen zijn. Maar helaas hebben we nog maar sporadisch enkele buien gehad en dus niet voldoende om te planten.

Door het uitblijven van de regen en de extreme hitte is ook het waterpeil in de rivieren erg laag en kan er dus maar met moeite electriciteit opgewekt worden. We hebben al maanden elke dag stroomuitval voor zo’n 8-10 uur, dit betekend dat we maar 3 avonden en 4 ochtenden per week stroom hebben.
En door het uitblijven van de regen, krijgen we ook steeds meer te maken met een water tekort en dus hebben we ook regelmatig een dag (of soms dagen) geen water.

Bidt u met ons mee om regen en goede en gezegende Kerstdagen voor iedereen?
Evt giften voor voedselhulp zijn welkom op
rek. nr: NL85 RABO 0160228557  tnv St. Bergambacht Helpt.
Onder vermelding van: Voedselhulp Malawi

of

NL 78 RABO 0307300471  tnv penningmeester Diaconie Herv.  Gemeente
Onder vermelding van: Gift Margreet Schilt – voedselhulp Malawi

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>