Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/delft21/domains/operatieafrica.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255
Feeding the hungry | Operatie Africa

Feeding the hungry

Posted by on January 19, 2016

(for english, scroll down)

Na het ontbijt en ons moment van samen bidden voor de dag, gaat Kenneth op weg om mais in te kopen. In ons gebed danken we God voor de overweldigende giften die we hebben mogen ontvangen voor voedselhulp en tegelijkertijd bidden we ook om leiding in het vinden van de mais voor een goede prijs. De mais wordt steeds schaarser en de prijzen stijgen bijna dagelijks. We bidden ook voor de families die de mais mogen ontvangen én we bidden voor regen. We vragen of God het droge land van Malawi wil zegenen met regen, zodat de mensen voor het komend seizoen hun eigen mais weer kunnen verbouwen.

Na wat zoeken, is het Kenneth gelukt om 92 zakken van 50kg mais te kopen voor een redelijke prijs.  Met extra hulp worden alle zakken op een truck geladen en gaan ze op weg naar Chilaweni, een dorp ongeveer 45 min buiten Blantyre. Twee keer per maand gaan we naar dit dorp met onze mobiele kliniek en ook hebben we in dit dorp de huizen gebouwd na de overstroming een jaar geleden. We hebben ondertussen een goede band opgebouwd met de dorp en de dorpsoudsten.
Door de dorpsoudsten zijn 52 families geselecteerd. Zij zullen de komende 3 maanden (jan, febr en maart) 30kg mais per familie per maand ontvangen. 30 zakken worden uitgedeeld en de overige 62 worden opgeslagen in een opslagruimte van een christenvriend uit onze gemeente.

En… God hoort ons roepen. In de nacht van vrijdag op zaterdag regent het 5uur lang non-stop!

Feeding the hungry

After finishing our breakfast and praying together for the day, Kenneth gets on the way to buy mais. We thank God for the amazing gifts we received for food support and we pray for His guidance for finding the mais for a good price. De mais is becoming scarce and the prices are going up almost every day.  We also pray for the families who will receive the mais, that this may bring them closer to the Father, the provider of everything! And we pray for rain. We pray that God will bless the dry land of Malawi with rain, so that the people can grow their own crops again!

After searching for a bit, Kenneth managed to secure 92 bags of 50kg mais for a reasonable price. With some extra help, all the bags are loaded onto a truck and off they go to Chilaweni, a village about  45 min from Blantyre. Twice a month we visit this village with our mobile clinic and we also build houses in this village after the floods last year. We have build up a good relationship with this village and the village chief and headmen.

The village chief and headmen have selected 52 families who will each receive 30kg of mais every month for the next 3 months. 30 bags are being distributed and the other 62 bags are taken to a storeroom that belongs to a friend from our church.

And… God answers our prayers! The next night it rained for 5 hours non-stop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>